Hndtwrk-36.jpg

Våre brød

 

Våre brød


SURDEIG
Kornets formål er å holde på vitaminer og mineraler gjennom vinteren, så det kan gro på våren. Kornet har anti-næringsemne som holder på denne næringen. Med fukt og varme tar det minimum 10-15 timer før antinæringsemnene brytes ned og frigjør kornets næring. 

De naturlige gjærsporene bryter ned gluten og frigjør disse næringsstoffene. En prosess vi bruker 15-60 timer på. Stivelse brytes ned i et samarbeid mellom villgjær, sopp, bakterier og enzymer i melet. Den lange hevingen gjør at brødet utvikler mye smak, og blir lettere for magen vår å fordøye. Det er gjort studier på surdeigsbrød/surdeig hvor mange mennesker med glutenintoleranse kunne spise surdeigsbrød uten bivirkninger. Holdbarheten blir også bedre med surdeig

 

ØKOLOGI
Korn som har fått modne naturlig over tid gir en mer kompleks smak.  Vi velger økologiske produkter fordi vi mener dette gir bedre smak og minker sjansen for å få i seg skadelige biprodukter. Vi bruker stenmalt mel fordi det har et høyere næringsinnhold enn vanlig mel. Det er mel av hele kornet, som deretter å bli siktet til ønsket finhetsgrad. I stenmalt mel tar man også vare på kimen. Kimen er utrolig rik på fett, og hvetekimsolje er et næringsrikt fett som utvinnes av hvete. Hvetekimsolje er også lett for kroppen å ta opp.