Våre brød


SURDEIG
Baking med surdeig er en prosess som tar fra 10 til 48 timer. Dette gir oss brød med mye smak, samtidig som de naturlige gjærsporene bryter ned gluten og frigjør disse næringsstoffene. Kornets formål er å holde på vitaminer og mineraler gjennom vinteren så det kan gro på våren. Kornet har anti-næringsemne som holder på denne næringen. Med fukt og varme tar det minimum 14-15 timer før antinæringsemnene brytes ned og frigjør kornets næring. Det er gjort studier på surdeigsbrød/surdeig hvor mange mennesker med glutenintoleranse, irritabel tarm og de som følger lav fodmap kunne spise surdeigsbrød uten bivirkninger.

 

ØKOLOGI
Vi ønsker å unngå sprøytemidler i jordbruket. Vi velger økologiske produkter fordi vi mener dette gir bedre smak og minsker sjansen for å få i seg skadelige biprodukter. Korn som har fått modne naturlig over tid gir en mer kompleks smak. Vi bruker stein- malt mel fordi det har et høyere næringsinnhold enn vanlig mel. Det er mel av helekornet, som deretter å bli siktet til ønsket finhetsgrad. I stenmalt mel tar man ogsåvare på kimen. Kimen er utrolig rik på fett og hvetekimsolje er et næringsrikt fett som utvinnes av hvete. Hvetekimsolje er også lett for kroppen å ta opp.

Meny