Handwerk Oslo

handwerk_vulkan4.jpg

BAKERIET

Bakeriet drives av bakeren Ernie Padevski og hans team i samarbeid med Lava Oslo.
Bakeriet ligger i Maridalsveien ved Vulkan i Oslo med nærmeste nabo Restaurant Kontrast og Scandic Hotel.

I tillegg til å være et bakeri har vi også en tilknyttet Kafé der vi selger alt av bakst vi produserer. Her har man anledningen til å nyte alt vi har å by på midt I ett hektisk surdeigsbakeri. Vi har fra starten av vært ett økologisk bakeri og i 2016 fikk vi debio merket. Blant vår bakst finner du kornsorter som Rug, Spelt, Bokhvete, Hvete og Havre.

På vår brødhylle kan du finne brød som Puffen, 116% Spelt, Kamelåså, Kegel og Lys Surdeig.

Vi har også et utvalg av rundstykker på både spelt og havre samt hamburgerbrød.

 
_AVE4967.jpg
 

Våre brød


SURDEIG
Kornets formål er å holde på vitaminer og mineraler gjennom vinteren, så det kan gro på våren. Kornet har anti-næringsemne som holder på denne næringen. Med fukt og varme tar det minimum 14-15 timer før antinæringsemnene brytes ned og frigjør kornets næring. 

De naturlige gjærsporene bryter ned gluten og frigjør disse næringsstoffene. En prosess vi bruker 15-60 timer på. Stivelse brytes ned i et samarbeid mellom villgjær, sopp, bakterier og enzymer i melet. Den lange hevingen gjør at brødet utvikler mye smak, og blir lettere for magen vår å fordøye. Det er gjort studier på surdeigsbrød/surdeig hvor mange mennesker med glutenintoleranse, irritabel tarm og de som følger Lav Fodmap kunne spise surdeigsbrød uten bivirkninger. Holdbarheten blir også bedre med surdeig

 

ØKOLOGI
Korn som har fått modne naturlig over tid gir en mer kompleks smak.  Vi velger økologiske produkter fordi vi mener dette gir bedre smak og minker sjansen for å få i seg skadelige biprodukter. Vi bruker stenmalt mel fordi det har et høyere næringsinnhold enn vanlig mel. Det er mel av hele kornet, som deretter å bli siktet til ønsket finhetsgrad. I stenmalt mel tar man også vare på kimen. Kimen er utrolig rik på fett, og hvetekimsolje er et næringsrikt fett som utvinnes av hvete. Hvetekimsolje er også lett for kroppen å ta opp.

Meny

 
_AVE5024.jpg

På Handwerk brukes aldri industrigjær, men kun økologisk surdeig og egenutviklet villgjær.

 
 
 
 
 
IMG_0050.jpg

Levering

Sammen med vår samarbeidsparter Best transport leverer vi hver dag brød og søtbakst til bade kaféer og restauranter i Oslo.
Ønsker dere å bestille levering ta kontakt med oss på epost : post@handwerk.no

Våre varer kan du kjøpe på blant annet Supreme Roastworks, Røtter Frogner, Jacobs Majorstua og  Smelters.
Samt nyte som gjest hos Du godeste kantiner,  The Thief og Teatercafeen.

 

Lunsj

Du kan alltid komme inn i vår kafé for en deilig lunsj. Vi kan by på handwicher, påsmurte rundstykker, havregrøt med smakfull topping eller en søt kanelbolle. På våre handwicher varierer vi ofte med pålegg og lager det meste fra bunnen av. Dette tillater oss å servere vegansk, vegetar eller med ost + skinke. 

Vi har også lysbrent kaffe fra Supreme Roastworks. Våre drikkevarer inkluderer eplemost, kombucha fra både Ask og Norsk Kombucha og naturlig brus mm.

 

Ønsker dere å hente varer hos oss kan dere lage en firmaavtale hos oss, ta kontakt med oss enten i bakeriet eller via epost. 
Vi trenger firmanavn, org nr, telefonnr , fakturaepost.
Slik at dere vil motta en faktura av oss en gang i måneden.

 
 
 
 
_AVE4709.jpg